PRZEPIS znaleziony w internecie
SKŁADNIKI
24 SZTUK
- 150 g masła (100 margaryny, 50 masła)
- 150 g czekolady (dowolnej, deserowej, mlecznej, białej lub gorzkiej)
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka kawy zbożowej lub kakao
- 3/4 szklanki (140 g) cukru
- 1 łyżka cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 2 duże jajka (L)
- 170 ml mleka
PRZYGOTOWANIE
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Masło roztopić i ostudzić. Czekoladę pokroić na kawałeczki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz