czwartek, 2 lutego 2017

Babeczki / muffinki czekoladowe

PRZEPIS znaleziony w internecie



SKŁADNIKI

 24 SZTUK
  • 150 g masła (100 margaryny, 50 masła)
  • 150 g czekolady (dowolnej, deserowej, mlecznej, białej lub gorzkiej)
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka kawy zbożowej lub kakao
  • 3/4 szklanki (140 g) cukru
  • 1 łyżka cukru wanilinowego lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 duże jajka (L)
  • 170 ml mleka

PRZYGOTOWANIE

  • Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Masło roztopić i ostudzić. Czekoladę pokroić na kawałeczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz