Składniki:
2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę
1 cebula, pokrojona w kostkę
1/2 papryki pokrojonej w kostkę
1 puszka (400 g) mleka kokosowego
Śmietana 18%- kubek
Pieprz cytrynowy, sól, pieprz, curry, szczypta imbiru, sezam, liście rukoli, roszponki
Pieprz cytrynowy, sól, pieprz, curry, szczypta imbiru, sezam, liście rukoli, roszponki
odrobina oleju – do smażenia
dodatek do wyboru: kuskus, ryż, makaron
Wykonanie:
1. Kurczaka dopraw solą, pieprzem, imbirem i curry. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, wrzuć kurczaka, podsmaż go.
2. Do kurczaka dodaj cebulę i paprykę. Smaż do momentu aż cebula się zeszkli. Dodaj mleko kokosowe, śmietanę i gotuj około 15 minut. Można dodać dowolne zielone liscie- szpinak, roszponka lub rukolę pod koniec gotowania.
3. Dopraw solą, pieprzem, opcjonalnie – curry. Podaj z ulubionym dodatkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz