wtorek, 18 września 2018

Śledzie w śmietanie


Składniki 
ilość porcji: 6 

  • 6 płatów śledzi matjasów
  • kilka łyżeczek octu
  • biały pieprz do smaku
  • 1 duża cebula
  • 3 ogórki kiszone????
  • 1-2  duże kwaskowate jabłka
  • 2-4 ziemniaki ugotowane w mundurkach, obrane i pokrojone w grubą kostkę
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • szczypta cukru
  • 1 kubek śmietany 18%
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1-2 jajka na twardo, drobno posiekane
Śledzie wymoczyć, posypać pieprzem, skropić octem. Pozostałe składniki rozdrobnić i połączyć. Wymieszać ze śledziami, odstawić na noc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz