przepis ze strony przepisy joli
Składniki:
- 4 jogurty greckie (każdy po 400g)
- 8 jajek
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3 budynie waniliowe lub śmietankowe
- 1 szklanka oleju
- 200 g herbatników
Dodatkowo:
- Blacha o wymiarach 22/32 cm
Wykonanie:
Ubic piane z białek i szcypty soli. Dodać cukier i cukier waniliowy. Za chwile żółtka. Następnie dodać jogurty, wlać olej i wsypać budynie, wszystko wymieszać robotem na wolnych obrotach.
Na dnie blachy o wymiarach 22/32 cm wyłożyć herbatniki. Na herbatniki wylać masę jogurtową. Piekarnik 180 stopni i wstawić do niego ciasto na około 1 godzinę.
Po upieczeniu ciasto pozostawić w piekarniku do wystygnięcia. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz