15 dag szynki lub innej byle jakiej wedliny rozdrobnionej byle jak
20 dag byle jakiego makaronu
1 byle jaka kostka rosolowa
2 łyżki byle jakiej smietany
1- 2 łyżki byle jakiego ketchupu lub przecieru pomidorowego
1 łyżka byle jakiej mąki
Woda- byle jaka
Nastawić piec na 180-200 stopni.
Surowy makaron wsypać do byle jakiego naczynia zaroodpornego. Dodać byle jak pokrojonej wedliny i sera. Mozna dodac jakies ulubione dodatki- kukurydze lub fasole czerwoną, papryke i inne byle jakie warzywa.
W 1/ 2 litrowym dzbanku dodac 2 lyzki smietany, wkruszyc kostke rosołową, przecier pomidorowy, troche pieprzu, mąkę. Byle jak pomieszać. Dopełnic wodą do 1/2 litra i znow pomieszac.
Wylac byle jak na makaron i tez byle jak pomieszac.
Piec 30 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu olać na kilka minut, zeby odsapnęła.
Pokroić byle jak i podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz