niedziela, 19 sierpnia 2018

Pasta - makaron ze szpinakiem i wedzoną makrelą

Skladniki:
250-300 gram makaronu wstążki,
Mięso z połowy wędzonej dużej makreli lub 200 gram wędzonego łososia
200-250 gram mrożonego szpinaku
1 opakowanie serka wiejskiego
4-5 ząbków czosnku,
Duża łyżka masła + troche oliwy/oleju
Sól i pieprz do smaku

Masło rozgrzać, dodać szpinak i smażyć. Wsypać posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku.
Podsmażyć i dodać serek wiejski.
Wstawić makaron.
Smażyć szpinak z serkiem do uzyskania jednolitej masy. Uważać na sol- ryba dosoli potrawe.
Dodać makrelę i chwile smażyć. Na patelnie wyłożyć ugotowany makaron, przesmażyć jeszcze chwilę.

Podawać z białym wytrawnym winem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz