poniedziałek, 24 marca 2014

Domowa kostka rosołowa

Za skutecznie.tv

po 200 g marchwi, selera, pora z cebulą, pietruszki, selera naciowego,
8 ząbków czosnku
łyżka oleju
14 łyżeczek soli
2 łyżeczki pieprzu
4-5 łyżeczek słodkiej papryki
natka pietruszki, koperek, lubczyk, liście selera

 por z cebulą rozdrobnić w blenderze, rozgrzać olej i zacząć powoli smażyć / redukować
następnie posiekać resztę warzyw i dodać do smażenia

dolać kilka łyżek wody

całość powoli redukować na wolnym ogniu - aż warzywa będą miękkie

dodać sól i inne przyprawy

smażyć jeszcze chwile aż będzie gęste

rozłożyć na 14 porcji i zamrozić

każda wystarcza na 2-3 litrów zupy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz